Witam, mój kodiaq 2,0 tsi mam miesiąc i przejechane niecałe 5 tys. Pierwsza usterka jaką znalazłem to urwana klamka od wewnątrz w tylnich drzwiach za kierowcą. Dla ciekawości na tylniej kanapie moje dzieci lat 7/5/3 jechały dwa razy. W sumie około 3 godzin. Oprócz nich jeszcze nikt z tyłu nie jechał.
Wygląda to jakby cięgno spadło. Klamka jest luźna. Drzwi od wewnątrz nie idzie otworzyć.
Pozdrawiam
Usterki po przejechaniu pierwszych 10 tys. km
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
Re: Usterki po przejechaniu pierwszych 10 tys. km
a może masz włączoną blokadę dziecięcą??Greeneco pisze: ↑09 gru 2017, 18:09Witam, mój kodiaq 2,0 tsi mam miesiąc i przejechane niecałe 5 tys. Pierwsza usterka jaką znalazłem to urwana klamka od wewnątrz w tylnich drzwiach za kierowcą. Dla ciekawości na tylniej kanapie moje dzieci lat 7/5/3 jechały dwa razy. W sumie około 3 godzin. Oprócz nich jeszcze nikt z tyłu nie jechał.
Wygląda to jakby cięgno spadło. Klamka jest luźna. Drzwi od wewnątrz nie idzie otworzyć.
Pozdrawiam
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Może być. Ludziska gremialnie nie czytają instrukcji obsługi tylko dawaj zgłosić na forum. 
W tylnich prawych drzwiach uszkodził się mechanizm osłon drzwi. Nie chowają się. Zdjąłem tę osłonę i nie przeszkadza. Ale nie tego się spodziewałem w samochodzie za takie pieniądze. 
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
sam się uszkodził, czy może pasażer wsiadając/wysiadając zahaczył i złamał/wypiął ten element ?
sam element można zdemontować i wymienić w razie ułamania. kosztuje grosze
sam element można zdemontować i wymienić w razie ułamania. kosztuje grosze
Mój po 6 m-cach przejechał 10k km i jak na razie usterek nie widzę, nie słyszę i oby jak najdłużej.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
13500 km usterek brak
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Powiem Ci jak to naprawić : Otwórz drzwi , wsadź rękę w wnękę koło zawiasów drzwi , jest tam taki plastikowy bolec wystający z drzwi w stronę słupka środkowego , weź ten bolec ( taki czarny plastikowy) i wyciągnij go w stronę przodu auta .
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Do admina. Myślę, że warto założyć wątek manuale tak jak na innych forach i tam gromadzić przydatne informacje o możliwości drobnych napraw tak jak w tym przypadku. Ludziska gremialnie nie czytają instrukcji obsługi czegokolwiek. 
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Stuknęło mi wreszcie 10 tys - na szczęście usterek brak